PENINGKATAN PENGETAHUAN SISWA DALAM MEMILIH JAJANAN MAKANAN DI LEMBAGA PENDIDIKAN PERMATA JANNATI KOTA BANJARMASIN TAHUN 2016

Achmad Rizal(1*), Agus Jalpi(2)

(1) Fakultas Kesehatan Masyarakat, Universitas Islam Kalimantan
(2) Fakultas Kesehatan Masyarakat, Universitas Islam Kalimantan
(*) Corresponding Author

Sari


The quality of human resources improve is considered a key factor it takes to execute national development. Food hawker school is problems that need to be an attention for the community, especially the people old, educator, and the school management. Food and hawker school principal is at risk to biologist or chemically dirt. The results of supervision food hawker school children by BPOM of Indonesia in 2010 shows that of 2945 samples to be taken in 26 the capital provinces in Indonesia 48,35 % did not qualified. Snack habits at the school very useful if take-out is meeting requirements health, so that it could complete or add needs child nutrition these extension aims to tense knowledge students to hawker of healthy food, a participant in these extension were elementary school students in research institutes Permata Jannati Banjarmasin.

Teks Lengkap:

PDF

Referensi


Amelia, Kindi. 2013. Hubungan Pengetahuan Makanan dengan Frekuensi Konsumsi Makanan Pada Anak Sekolah Dasar Pembangunan Laboratorium Universitas Negeri Padang.Fakultas Tehnik Universitas Negeri padanghttp://ejournal.unp.ac.id/index.php/jhet/article/download/890/744 (diakses pada tanggal 28 Mei 2016)

Arikunto, Suharsimi. 2009. Prosedur Penelitian Suatu Pendekatan Praktek. Jakarta: Rineka Cipta.

Dewanti, Tri Keamanan Makanan Jajanan. FTP-Universitas Brawijaya http://tridewanti.lecture .ub.ac.id

Erfandi, 2009.Pengetahuan dan faktor-faktor yang Mempengaruhihttp://forbetterhealth.wordpress.com/2009/04/19/pengetahuan-dan-faktor-faktor-yang-mempengaruhi

Notoatmodjo, Soekidjo. 2010. Metodologi Penelitian Kesehatan. Jakarta: Rineka Cipta.

Priyanto, Dwi. 2008. Mandiri Belajar SPSS. Yogyakarta: Mediakom

Putri, Evie Widya surya. 2010. Karakteristik Anak SDhttp://Evie4210.blogspot.com/2010/05/faktor-yang-dapat -menurunkan-moral-di.html?m=1

Purtiantini.2010. Hubungan Pengetahuan dan Sikap Mengenai PemilihanMakanan Jajanan Dengan Perilaku Anak Memilih Makanan di SDITMuhammadiyah Al Kautsar Gumpang Kartasura.Skripsi yang tidakditerbitkan. Surakarta: Prodi S-1 Ilmu Gizi Universitas MuhammadiahSurakarta.

Rusendy, Ria 2012. Pengertian Makanan Jajanan http://riarusendy89.blogspot.com/2012/12/Pengertian-makanan -jajanan.html?m=1(diakses pada tanggal 28 Mei 2016)




DOI: http://dx.doi.org/10.31602/jpai.v2i2.782

Refbacks

  • Saat ini tidak ada refbacks.


Jurnal Pengabdian Al-Ikhlas Universitas Islam Kalimantan Muhammad Arsyad Al Banjary, ISSN : 2461-0992

------------------------------------------------------------------------------------------------

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.